3 keinoa pitää kiinni hyvistä työntekijöistä

Työyhteisön avainhenkilöt ovat nimensä mukaisesti niitä, joiden avulla organisaatio kukoistaa. Avainhenkilöt ovat usein myös niitä, joita myös muut organisaatio havittelevat. Oletko miettinyt, miten sinun organisaatiosi selviytyy, mikäli johtoryhmän Anneli tai Laukaan tehtaan Pertti päättävät lähteä? Oletko miettinyt, millä lailla saat heidät viihtymään työssään ja kukoistamaan yhdessä organisaatiosi kanssa?

Emkine tarjoaa kolme toimivaa keinoa, joilla voit ehkäistä osaamisvuotoa organisaatiostasi.

1. Ota työkykyjohtaminen osaksi strategista kehittämistä

Menestyvässä organisaatiossa muutos on jatkuvaa. Uudet toimintamallit vaativat uudenlaista osaamista, motivoitumista uudenlaisiin työtehtäviin ja myös mahdollisia muutoksia työskentelytapoihin. Tarvitaan siis osaamista, tahtoa ja työterveyden uudelleen ajattelua – työkykyjohtamista. Jotta henkilöstö voi muutoksessa hyvin, linkitä työkykyjohtaminen strategiseen muutokseen.

2. Tunne arvot

Motivaatio on työkykyisyyden yksi osa-alue. Motivaation lähteenä toimivat arvot. Kun tunnistat organisaatiossa toimivien arvot, osaat myös johtaa heitä paremmin. Mahdollista työn tuunaus siinä määrin kuin se omassa organisaatiossasi on mahdollista. Valjasta ihmisten erilaisuus organisaatiosi voimavaraksi. Jatkuva työskentely omien arvojen vastaisesti laskee työmotivaatiota ja johtaa lopulta uupumukseen.

3. Ennakoiva esimiestyö – johda paremmin lähiesimiesten avulla

Ennakoiva esimiestyö ei kuitenkaan onnistu, elleivät lähiesimiehet ole tietoisia henkilöstön arvoista. Itseellisyyttä arvostava Ilpo ahdistuu, mikäli ei voi ohjata omaa toimintaansa. Lähipiirin hyvää arvostava Lasse haluaa toimia tiimissä kun taas suorittaja Susanna motivoituu mahdollisuudesta keskittyä omaan suoritukseen ja henkilökohtaiseen palkintoon.

Työelämän arvotestin avulla lähiesimiehille syntyy kuva henkilöstöä motivoivista arvoista. Arvotestin ottaminen osaksi kehityskeskustelua auttaa esimiestä löytämään yhdessä henkilöstön kanssa kullekin parhaiten sopivat tavat tehdä työtä ja kukoistaa niin itsen kuin organisaation parhaaksi.

Lue lisää: https://emkine.fi/tyoelaman-arvotesti/

Ota yhteyttä

Kaipaatko uusia ajatuksia ja ideoita? Tilaa työkykyvinkit sähköpostiisi!

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Käytämme sivustollamme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä sekä käyttöä.

Evästeet auttavat meitä räätälöimään sekä parantamaan sivustomme sisältöä ja käyttökokemusta.

Tietosuoja