5 asiaa, jotka kannattaa tietää tuottavasta työkykyjohtamisesta

Mitä työkykyjohtaminen on?

Työkykyjohtaminen on tuottavuuden tekijöiden johtamista eli työntekijän osaamisen, halun eli motivaation ja terveydellisen työkyvyn johtamista. Näistä muodostuu kokonaisvaltaisen työkyvyn tuottavuus. Työkyvyttömyys heikentää tuottavuutta.

Mistä työkyvyttömyyden kustannukset syntyvät?

Työkyvyttömyyden kustannukset syntyvät tekemättömästä työstä ja sen kerrannaisvaikutuksista.

Sairauspoissaolojen väheneminen, erilaiset korvaavan ja kevennetyn työn ratkaisut sekä pienemmät työterveyshuollon kustannukset saavat aikaan säästöä. Painotuksen siirtäminen sairaudenhoidosta ennakointiin lisää työterveyshuoltoon käytetyn rahan vaikuttavuutta eli ROI:ta.

Miten työkykyjohtamisella voi ohjata tulosta?

Työterveysyhteistyöhön ja työkykyjohtamiseen toimii sama logiikka: rahat ja tekeminen kanavoidaan viisaasti ja vaikuttavammin, ja tällä tavoin nostetaan työkykyä ja tuottavuutta. Näin voidaan kokemuksemme mukaan säästää keskimäärin 25 % työkyvyttömyyden kustannuksia – ja tämä säästö siirtyy myös tuloslaskelmaan. Ratkaisevinta tulosten saavuttamisessa on yritysjohdon halu ja kiinnostus uudistukselle sekä tavoitteiden, mittarien, toimivien käytänteiden ja seurannan asettaminen.

Kuinka päästä alkuun?

Emkinen kehittämän ratkaisun avulla yrityksen on sujuvaa tehdä työkykyjohtamisesta osa arkea, ja saada tukea siihen asti, kunnes osaaminen siirtyy organisaatioon. Loogisesti etenevän konseptin avulla ja testatuin menetelmin käydään läpi nykyhetki ja tulevaisuuden tavoitteet, sekä uudistetaan keinot tavoitteen saavuttamiseksi.

Mitä tämä maksaa?

Tyypillisesti palkkio jää yksinumeroiseen prosenttilukuun yrityksen yhteistyön aikana palvelun avulla saavuttamista euromääräisistä säästöistä. Palvelun tuottamisen jälkeen säästöt jäävät kokonaan yritykselle. Euromääräisen säästön lisäksi asiakas saa hallintaansa työkykyjohtamiseen liittyvät merkittävät tuloksentekijät ja voi vaikuttaa vahvasti työkyvyttömyydestä syntyviin kustannuksiin.

Ota yhteyttä

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Käytämme sivustollamme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä sekä käyttöä.

Evästeet auttavat meitä räätälöimään sekä parantamaan sivustomme sisältöä ja käyttökokemusta.

Tietosuoja