Helsingin Ensikoti

Olemme todella iloisia, että Emkine lähti mukaan luomaan vaikuttavaa, mutta myös erittäin kustannustehokasta toimintatapaa. Emkinen mukanaan tuoma ajattelu, jossa ensikoti on itse työterveysyhteistyön johdossa, on tarkoitus tuoda koko organisaatioon.

– Kirsi-Maria Manninen, toiminnanjohtaja

Lähtötilanne

Helsingin Ensikoti auttaa haasteellisissa elämäntilanteissa olevien vauvaperheiden arkea tapaamalla perheitä ja tukemalla vuorovaikutusta ensikodeissa, avopalvelussa ja puhelimitse. Helsingin ensikotiyhdistyksen toiminnanjohtajan Kirsi-Maria Mannisen mukaan ensikoti on panostanut jo pitkään henkilöstön työhyvinvointiin, sillä työympäristö voi olla rankka työntekijöille. Mittavista panostuksista huolimatta työterveyshuollon kulut jatkoivat nousemista eikä merkittäviä muutoksia sairauspoissaolojen määrissä ollut havaittavissa. Tämän haasteen ratkaisemiseksi ensikotiyhdistys otti yhteyttä Emkineen.

Ratkaisu

Helsingin ensikotiyhdistys ja Emkine päätyivät yhdessä työterveyden toimintasuunnitelmaan, jonka pohjana oli yhteistyön tehostus jo aikaisemmin työterveydestä vastanneen palveluntuottajan kanssa. Emkinen palvelun ansiosta palveluntuottaja tulikin Ensikotia huomattavasti vastaan sopimusehdoissa ja säännöllinen tulosten seuranta aloitettiin.

Myös työkykyisyyden tavoitteet määriteltiin ja tarkennettiin. Lisäksi työterveysyhteistyössä määritettiin ne palvelut, jotka todella parantavat työkykyä. Käyntiperusteisen laskutuksen sijaan ensikoti keskittyy nyt siihen mitä tehdään ja mikä on sen vaikuttavuus työkykyyn. Näin pystyttiin saavuttamaan myös kustannussäästöjä.

Vaikutukset

Yhteistyö Emkinen kanssa toi merkittäviä muutoksia ensikodin työterveysyhteistyöhön. Kirsi-Maria Mannisen mukaan Helsingin Ensikodin ja Emkinen yhteistyön ensimmäiset tulokset olivat nopeasti nähtävillä: ”Merkittävintä oli muutos suhtautumisessamme työterveyshuoltoon. Aikaisemmin yritimme määritellä tavoitteita, mutta hyväksyimme liian helposti palveluntuottajan standardipaketit. Emkinen mukaantulon jälkeen osasimme vaatia työterveyshuollolta tarkkoja tuloksia tekemämme oman työn lisäksi. Konkreettiset tavoitteet ja yhteinen tulosten arviointi ovat saaneet työterveyshuollon keskittymään meidän tulokselliseen toimintaan entistä fokusoidummin.”

Manninen on tyytyväinen yhteistyöhön Emkinen kanssa: ”Vahva kokemus työterveyshuollon kentästä ja rohkaisu ottaa itse ohjat prosessissa nousivat esiin. Lisäksi Emkinen vastuuhenkilö pystyi alan ammattilaisena kyseenalaistamaan ja ravistelemaan vanhoja toimintatapoja.”

Emkinen ja Helsingin ensikotiyhdistyksen yhteistyö on lähtenyt käyntiin menestyksekkäästi ja se tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Emkine jatkaa ensikodin tukemista työterveysyhteistyössä ja on tiiviisti mukana, kun ensimmäiset uuden työterveysohjelman mukaiset arviointitapaamiset koittavat keväällä.

”Olemme todella iloisia, että Emkine lähti mukaan luomaan vaikuttavaa, mutta myös erittäin kustannustehokasta toimintatapaa. Emkinen mukanaan tuoma ajattelu, jossa ensikoti on itse työterveysyhteistyön johdossa, on tarkoitus tuoda koko organisaatioon”, Kirsi-Maria Manninen toteaa.

Ota yhteyttä

Työkykyongelmat eivät ratkea itsestään. Mene siitä, missä kynnys on matalin: Apu on tämän napin painalluksen päässä.

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Käytämme sivustollamme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä sekä käyttöä.

Evästeet auttavat meitä räätälöimään sekä parantamaan sivustomme sisältöä ja käyttökokemusta.

Tietosuoja