Työkykyjohtaminen arjen tekoina, osa 2: Viesti vaikuttavasti

25.4.2024

Kati Räfsten

Työkykyjohtamisen asiantuntija

TTM, Certified Business Coach

Työkykyjohtaminen on pitkälti viestintää ja vuorovaikutusta työpaikalla sisäisesti ja ulkoisesti. Mutta sehän se vasta vaikeaa onkin!

Kaikkein harmillisinta on se, että HR on laatinut äärettömän hienot työkykyjohtamisen prosessit ja tiekartat, mutta kukaan muu työpaikalla ei ole niistä kuullut. Tämä on suurta hukkaa.

Työkykyjohtamisesta viestintä koetaan mystiseksi ja hankalaksi asiaksi isoissakin organisaatioissa, vaikka hyvällä tuurilla organisaatiossa sattuu olemaan omia viestinnästä vastaavia henkilöitä. Syitä siihen, miksi työkykyjohtamisen viestintä tökkii, voi olla esimerkiksi, että aihe koetaan ameebamaiseksi tai liian yläpilven asiaksi.

Työkykyjohtaminen on osa yritysten sosiaalista vastuuta. Kaikki yritykset haluavat kantaa sosiaalisen vastuun kunnialla, viestiä siitä ulospäin vastuullisuusraporteissa ja somessa. Tämä on hyvä asia! Nimittäin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita mitä enenevissä määrin kiinnostaa millaisen organisaation kanssa halutaan olla kimpassa.

Työkykyjohtaminen on iloinen, arkinen ja konkreettinen asia!

Sen eteen jo tehtyjä ja suunniteltuja toimia sekä tavoitteita kannattaa rummuttaa koko henkilöstölle, kukin omasta roolistaan käsin.

1. Muistakaa viestinnän systemaattisuus, läpileikkaavuus organisaation joka tasolla, eri kanavat ja kohderyhmän huomiointi.

2. Laatikaa yksinkertainen viestintäsuunnitelma.

3. Valjastakaa eri ikäisiä työntekijöitä, henkilöstön edustajia, työsuojelunväkeä ja johtoryhmää pohtimaan miten viesti menisi perille koko henkilöstölle. Tämä on osallistamista, koska pelkästään ulkopuolisen viestintätoimiston tuottama suunnitelma ei riitä.

4. Viekää työkykyjohtamisen ilosanomaa rinta rottingilla henkilöstölle.

5. Kuulkaa mikä on kentän palaute. Keskustelkaa työkykyjohtamisen toimien tavoitteista ja tahtotilasta siitä näkökulmasta mitä se kullekin ryhmälle hänen näkökulmastaan tarkoittaa, jotta vältetään yläpilviajattelu tai HR-hömppäpuhe.

Kaikkien pitää tulla tietoiseksi siitä, että työkykyjohtamisen toimia meidän työpaikallamme aktiivisesti viedään eteenpäin, henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, meistä huolehditaan ja kaikkien tahtotila on pelkästään hyvä.

Sen jälkeen, kun koko henkilöstö seisoo asian takana ja kenties kulttuurikin on asian suhteen muuttunut parempaan suuntaan, on helppoa viestiä yrityksen sosiaalisesta vastuusta myös ulospäin.

Muistakaa, että myös henkilöstö puhuu puolestaan.

Kaipaatko uusia ajatuksia ja ideoita? Tilaa työkykyvinkit sähköpostiisi!

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Työkyky on tehtävä

© 2022 Emkine Oy 

Postiosoite

Innopoli 2, Technopolis

Tekniikantie 14

02150 Espoo

Laskutus

Verkkolaskuosoite
003726000324

Y-tunnus
2600032-4

Operaattori
Maventa

Operaattorin välittäjätunnus
003721291126

PDF sähköpostilaskuosoite
26000324@scan.netvisor.fi

Käytämme sivustollamme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä sekä käyttöä.

Evästeet auttavat meitä räätälöimään sekä parantamaan sivustomme sisältöä ja käyttökokemusta.

Tietosuoja