Ulla-Mari Hyötyläinen, Palvelupäällikkö, Emkine

Ulla-Mari Hyötyläinen

“Mitä enemmän yhteisö tai yksilöt on osallistettu suunnitteluun, sitä laadukkaampana toimintaa pidetään. “


Olen pohtinut silloin tällöin, että mikä mahtaa olla työterveyshuoltoon sijoitetun euromääräisen panoksen tuoton saturaatiopiste? Olen lopulta tullut siihen tulokseen ettei sitä ole olemassakaan, koska saman rahan voi käyttää niin monella tapaa.

Työkyvyn tuloksellinen johtaminen edellyttää jatkuvaa yhteistyötä yrityksen ja työterveyshuollon välillä. Yrityksen aktiivinen rooli työkykyjohtamisessa edellyttää toimivia käytäntöjä henkilöstön, esimiesten ja henkilöstöhallinnon osalta. Vaikka kuulostaakin ihan itsestäänselvältä, voi tässä olla vielä yllättävän paljon kehitettävää!

Terveyttä edistettäessä onnistumistarinoita selittää tarkoin valittujen taustateorioiden rinnalla toiminnan laadukas toteutus. Mitä enemmän yhteisö tai yksilöt on osallistettu suunnitteluun, sitä laadukkaampana toimintaa pidetään. Toiveeni on tuottaa asiakkaille laatua ja vaikuttavuutta osallistamalla heitä palvelumuotoilun kautta.

Yrityksenä ja työnantajana Emkine kiinnosti, koska työ työkykyjohtamisen ja työterveysyhteistyön vaikuttavuuden parantamiseksi tuntuu itsestä merkitykselliseltä. Tehtävissäni minun on mahdollista oppia uutta, mutta myös hyödyntää aiemmin hankittua osaamista ja kokemustani.

Share This