Sarianna Färm-Lahtinen

“Siinä vaiheessa kun asiakas sanoo, että minua ei enää tarvita, koen onnistuneeni tehtävässäni.”


Emkine herätti kiinnostukseni keväällä 2016. Tätä ennen minulla ei ollut tuntemusta Emkinestä. Asiaa hieman tutkittuani, yrityksestä löytyi tuttujakin ja tämä vahvisti aavistustani, että ”tämä on hyvä juttu, johon kannattaa tarttua”. Aavistukseni vahvistui enemmän ja enemmän matkan varrella. Rekrytointihaastattelu vahvisti tuota päätöstä, tuossa porukassa halusin olla mukana oppimassa itse uutta ja tekemässä yhdessä jotakin mahtavaa! Ja sillä tiellä olen edelleen – päivääkään katumatta ja edelleen sanon, että tämä on hyvä juttu!

Se miksi kiinnostuin Emkinestä, oli palvelu, jota asiakkaille tuotetaan. Minua houkutti erityisesti ajatus arvon tuottamisesta ja asiakkaan ”edun valvojana” toimimisesta. Omaa arvomaailmaani vastaan sotii ajatus, että joutuisin myymään asiakkaalle jotakin mistä tiedän, että asiakas ei hyödy – ja nyt pääsin itse Emkinellä auttamaan asiakasta siinä, että näin ei kävisi.  Pidän työskentelystä asiakasrajapinnassa ja tuossa roolissa Emkinellä koen, että minulla on asiakkaille paljon annettavaa. Vuosien varrella saamani vahva substanssiosaaminen höystettynä henkilöstön esimiestehtävistä ja asiakuuden johtamisesta avasi minulle Emkinessä täysin uudet polut mutta toisenlaisesta näkökulmasta.  Sen lisäksi, että pääsen auttamaan asiakasta, niin minulla on mahdollisuus tukea myös sidosryhmiä eli kaikilla on mahdollisuus voittaa yhdessä jotakin hyvää asiakkaan eduksi!

Toinen syy, mikä johdatti minut Emkineen, oli oma haluni oppia uutta. Halusin nähdä samaa asiaa toisesta näkökulmasta ja laajemmin. Tuota oppimista olen saanut valtavasti ja oppiminen jatkuu edelleen – joka päivä.

Emkinessä roolini on tuottaa asiakkaalle tämän tarvitsemia palveluja. Roolini on tukea asiakasta ja auttaa heitä myös itse oppimaan työterveyshuollon ja työkyvyn johtamisen uudistamisessa. Tavoitteeni on tehdä itseni työttömäksi, vaikka se aika kornilta kuulostaakin mutta on totta. Siinä vaiheessa kun asiakas sanoo, että minua ei enää tarvita, koen onnistuneeni tehtävässäni.

Share This