Emkinen Antti Lastunen KL Optiossa: “Työterveyden Bermudan kolmion muodostavat kipu, mieli ja unettomuus”

Emkinen Antti Lastunen KL Optiossa: “Työterveyden Bermudan kolmion muodostavat kipu, mieli ja unettomuus”

Kauppalehti Optio kirjoitti 12.9.2019 ilmestyneessä numerossaan ennakoivan terveydenhuollon merkityksestä laajan artikkelin. Yksi asiantuntijahaastateltavista oli Emkinen hallituksen puheenjohtaja Antti Lastunen.

“Asiakkaillamme työterveyden Bermudan kolmion muodostavat kipu, mieli ja unettomuus. Usein on vaikea sanoa, mistä yksi alkaa ja toinen loppuu”, Lastunen sanoo lehden haastattelussa.

Emkinen asiakkaina työkyvyn johtamisen uudistuksessa on ollut esimerkiksi useita suuria kaupan alan yrityksiä, muun muassa Lidl (https://www.talouselama.fi/uutiset/lidl-saasti-satoja-tuhansia-euroja-kun-muutti-johtamista-nyt-sairauspoissaolot-vahenevat-esimies-ota-tutkaan-ainakin-3-asiaa/37fc31f6-4e6a-44e6-9f4e-df91a864c93e) ja Varuboden-Osla. Yhteistyössä on pystytty vähentämään sairauspoissaoloja tuntuvasti.

Yksi keskeisimpiä asioita sairauspoissaolojen vähentämisessä on ollut keskusteluyhteyden parantaminen johdon, työntekijöiden ja työterveyden välillä.

“Kipupoissaolojen vähentämisessä ratkaisevaa on ihmisen kokemus asiallisesta ja oikeudenmukaisesta kohtelusta sekä siitä, että hän voi vaikuttaa työoloihinsa ja hoitopolkuunsa”, Option artikkelissa todetaan.

Antti Lastunen on samoilla linjoilla.

“Tässä on vielä paljon asennetyötä tehtävänä. Osa johdosta suhtautuu työterveyteen yhä ‘saikkutalona’, jonne työntekijät ärsyttävästi katoavat ja aiheuttavat hankaluuksia työvuorolistaan”, Lastunen toteaa haastattelussa.

Ota yhteyttä
Share This